On vanha virsi, että yrityksessä halutaan säästää. Mutta, säästön ei tarvitse olla epämiellyttävää. Kun säästetään tai minimoidaan turha byrokratia pois, siitä iloitsee koko organisaatio. Myös työn tehokkuus kasvaa kilpaa motivaation kanssa. Säästöä voi hankkia kestävän kehityksen periaattein yhteisöllisesti. Mutta miten tämä tehdään?
Miltei jokainen yritys haluaa lisää liikevaihtoa ja pyrkii sen lisäksi siihen, että katteet olisivat kohdillaan. Jossain tapauksissa säästö on tuottoisin tapa lisätä kannattavuutta. Jos resursseja säästää vaikkapa 30 prosenttia, se näkyy heti viivan alla. Jos liikevaihtoa kasvattaa 30 prosenttia, siitä ei seuraa saman verran tulosta valitettavasti. Usein liikevaihdon kasvu vaatii lisäinvestointeja ja ne sitovat resursseja. Ei ole hatusta heitetty jos yleistää, että liikevaihto pitää tuplaantua, jotta saadaan sama tulos aikaiseksi kuin säästämällä.
On sanomattakin selvää, että jouhevampi tapa hankkia lisää tuottavuutta on säästö kuin myynnin kasvattaminen.
Säästöäkin on monenlaista; järkevää ja vähemmän järkevää. Tarina hölmöläisten peiton jatkamisesta, jossa peitto leikattiin yhdestä päästä ja lisättiin toiseen, ei edusta sitä järkevintä tapaa. Yrityksissäkin usein siirrellään resursseja paikasta toiseen. Toki se voi nätiltä näyttää varsinkin pörssiyhtiön neljännesvuosikatsauksessa. Mutta, se on vain silmänkääntötemppu, eikä johda kestävään talouteen.
Yhteisvastuullisuus
- Kestävä talous ja yhteisöllisyys liike-elämässä ovat tämän päivän kuumin trendi, tietää toimitusjohtaja Samuli Suomala Koropro Oy:stä
Yritys on kehittänyt softan, joka perustuu: taltioimiseen, kuvaamiseen ja jakamiseen. Eli liikeidea perustuu kestävään kehitykseen ja jakamistalouteen. Kotopron dokumentointityökalu on simppeli, kuten parhaat innovaatiot yleensäkin. Softan käyttäjiä on jo yli 20 000 ja lisää tulee jatkuvasti, sillä yritys kansainvälistyy vauhdilla.
Kun maailma muuttuu, on toimintatapojen muututtava myös. Vanhoilla toimilla ei luoda uutta, eikä saavuteta kestävää kehitystä. Kehitys tarvitsee uudet työkalut. Siksi Kotopro on jo tällä hetkellä käytössä hyvin monella eri toimialalla esimerkiksi: rakentamisessa, logistiikassa, puhtaanapidossa, turvallisuudessa, teollisuudessa ja terveydenhoidossa.
Kehitystrendiä ei voi sivuuttaa
- Liike-elämän kehitystrendejä ei voi sivuuttaa, jos haluaa menestyä. Elintarvikealalla on jo sisäistetty logistista yhteisvastuullista ajattelua muun muassa hävikkiruuan suhteen.
Nyt on rakennusalan vuoro, jota järkiperäistetään ja uudistetaan innokkaasti, tietää Suomala.
Kasvuyrityksen toimitusjohtajana hän ei iloitse suotta siitä, että saa olla mukana kehityksen kärjessä, sillä tähän mennessä on kertynyt paljon taltioituja menestystarinoita.
- Asiakaskeissejä on lukuisia vaikkapa videoiden muodossa weppisivuillamme. E-pressitä löytyy niitä lisää tiedotteiden muodossa. Mahtavia menetystarinoita kuulee päivittäin, siitä miten järkevää kestävän kehityksen resurssien säästöä on syntynyt kun Koropro on otettu käyttöön.
Nyt on rakennusala vuoro
- Rakennusalan suurin haaste on tällä hetkellä aliurakoitsijoiden orkestrointi. Työmailla häärii monasti pääurakoitsija ja suuri määrä aliurakoitsijoita, tavarantoimittajia ja viranomaisia. Kaiken kruunaa tiukka aikataulu ja pyrkimys maksimaaliseen kustannustehokkuuteen. Tilanne on haastava niin rakennuttajalle kuin myös rakentajille, tietää rakennusliiketoiminnan johtaja Keijo Vähämää Kotoprosta.
Hän lisää, että juuri nyt rakennetaan kiihtyvällä tahdilla, joskus syntyy myös sutta ja sekundaa. Rakennustyömaalla on paljon liikkuvia osia sanan varsinaisessa mielessä.
Myös asuntoministeri Kimmo Tiilikainen on peräänkuuluttanut dokumentaatiotapaa, jolla ratkaistaan rakentamisen laatuongelmat.
Kotopro on kehittänyt ongelmaan ratkaisun, dokumentointisovelluksen, jossa tiedonvälitys ja tietopankki ovat samassa pilvipalvelussa reaaliaikaisesti. Tämä ratkaisee rakentamisen monta ongelmaa, muun muassa: laatuongelmat, työn organisoinnin ja valvonnan haasteet.
On näppärää, että kaikki rakentamiseen liittyvät tiedot ovat saman tien kaikkien asianosaisten käytössä, myös viranomaisten.
- Kotopro-järjestelmä tuottaa kaikki pöytäkirjat, tarkastusraportit ja muut dokumentit automaattisesti PDF-muotoiseen raporttiin, jossa on jopa sisällysluettelo. Aineisto on heti valmis käytettäväksi, sitä mukaan kuin siihen tallennetaan tietoa, summaa Vähämaa.
- Ohjelmaa ei tarvitse asentaa, eikä se vaadi käyttäjäkoulutusta, hän lisää.
Kotopro Oy:llä on paljon tunnettuja asiakkaita, kuten esimerkiksi: YIT, RIT, Granlund ja Spicot.
Lisätietoja:
Kotopro Oy
www.kotopro.fi
Keijo Vähämaa
Rakennusliiketoiminnan johtaja
040 018 8671
keijo.vahamaa@kotopro.fi
Samuli Suomala
Toimitusjohtaja
0400 518501
samuli.suomala@kotopro.fi
Case: http://www.kotopro.com/2017/05/02/ncc-dokumentoi-kotoprolla-ison-rivitalotyomaan/
Sovelluksen esittely: https://www.youtube.com/watch?v=CmgHv7rKoXI